Gdyby tylko wiedzieli…
wysmarowałem ciasto francuskie
gdyby tylko wiedzieli…
starannie na prostokącie ułożyłem
gdyby tylko wiedzieli…
trzykroć pizzą nazwałem
gdyby tylko wiedzieli…
Zapewne by spróbowali
Przepis powtórzyć
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta fancuskiego
- ketchup
- 1 ser Camembert
- 1 duża cebula czerwona
- 1 mała papryka
- świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka papryki słodkiej
- 1 łyżka lubczyku
- 1 łyżka cząbru
- 12 plastrów sera ( może wyjść więcej w zależności od wielkości)
Receptura:
Bierzemy się za wyrabianie ciasta. Stop, tym razem sięgamy po gotowe ciasto francuskie, wystarczy rozwinąć i już jest gotowe :D. Dobywamy ketchup, wyciskając „sos” wprost na ciasto w ilości przedstawionej na filmie, nie za dużo nie za mało. Rozsmarowujemy na prostokącie pozostawiając brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Układamy pokrojonego wcześniej w plastry camemberta, przekładając drobną kostką z papryki czerwonej. Następnie na pizzy lądują krążki z czerwonej cebuli. Szybkie doprawienie mieszaniną przypraw: cząber, papryka słodka, lubczyk oraz świeżo mielonym pieprzem. Mijają kolejne sekundy, bierzemy plastry sera żółtego układamy przykrywając całą kompozycję. Tak przygotowaną potrawą z ciasta francuskiego wrzucamy do piekarnika (rozgrzanego do 210°C) na około 15-20 min, monitorując stan zwęglenia brzegów. Pizze możecie spożywać na ciepło lub na zimno. Smacznego!!