Edward Teach przesiadywał jak zwykle w swojej ulubionej tawernie Pig and Whistle w mieście San Juan. Po tygodniach spędzonych na morzu karaibskim, gdzie łupił francuskie statki przyszedł czas na odpoczynek. Do zamówionej szklanicy rumu Czarnobrody zawsze zamawiał specjalność zakładu kawałki mięsa ze świni przygotowane w kociołku z dodatkiem cebuli sosu pomidorowego i natki pietruszki. Potrawie tej zawsze towarzyszyły placki. Zabiorę Was w kulinarną przygodę inspirując się kuchnią “portu Brodaczy” yyy portu Bogaczy porostu Puerto Rico
Składniki:
- 400g szynki wieprzowej
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 szklanka sosu pomidorowego
- natka pietruszki
- 4 ząbki czosnku ( przecinsąć przez praskę )
- pieprz mielony
- 150g mąki
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- jajko
- kieliszek oliwy
- piwo porter 250 ml ( resztę wypić )