Przekąska Wielkanocna, lekki przewrót w tradycyjnej pascie jajecznej

Wystarczy napisać Wielkanoc, aby już w przepisie zbudować świąteczny nastrój. Żurek, pasztet, pasta jajeczna czy mazurek to potrawy, które kojarzą nam się z świętami Wielkiej Nocy. Dwa lata temu ukazał się odcinek z przepisem na wielkanocne hot dogi. Dokładanie tak jak we wspomnianym odcinku, (kto nie oglądał proszę nadrobić)  pasta jajeczna będzie najważniejszym elementem mojej przekąski. Proponowana przekąska na pewno wywróci do góry nogami wasze dotychczasowe Święta.

Składniki:

  • 3 ugotowane jajka
  • 3,5 łyżeczki majonezu
  • szczypiorek
  • 1,5 łyżeczki (pasty wasabi)
  • krakersy
  • sól, pieprz

Przepis:

Przygotowanie zaczynamy od zrobienia pasty jajecznej składającej się z pokrojonych w kostkę trzech jajek, posiekanego szczypiorku, trzy i pół łyżeczki majonezu oraz pieprzu i soli do smaku. Następnie dodajemy półtorej łyżeczki pasty Wasabi, którą znamy z filmu z Jeanem Reno. Wymieszaną pastę nakładamy na krakersy, dopełniając całość kawałkami wędzonego łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *