Filet z kurczaka w panko z frytkami i sałatą rzymską

Składniki:

  • filety z kurczaka
  • panierka panko
  • przyprawa suszone pomidory z oliwkami 2 łyżki
  • ser parmezan (tarty) 30g.
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • jajka
  • frytki
  • sałata rzymska
https://youtu.be/HqZSqAtOJeY

Przepis

Filety z kurczaka przekrójcie na pół i rozklepcie delikatnie na kotlety. Kotlety z obu stron posólcie i posypcie pieprzem cytrynowym. Przygotowanie panierki nie zajmie wam dużo czasu, wystarczy wymieszać ze sobą panko, przyprawę suszone pomidory z oliwkami i ser parmezan. Zostało tylko  rozkłócić jajka i można zabrać się do panierowania wcześniej przygotowanych filetów. Stosujcie zasadę bułka jajko, bułka, a w tym przypadku, panko, jajko, panko. Opanierowane filety przełóżcie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwa i wstawcie do piekarnia nagrzanego na 180 stopni na 35minut. Filety można podać z frytkami lub ziemniakami. Jako dodatek możecie dołożyć sałatę rzymska pokrojoną i posypaną parmezanem. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *