Kanapka z czereśniami

Składniki:

  • Czereśnie
  • Tymianek
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • bułki typu Ciabatta
  • rukola
  • ser typu feta

Przepis:

Wydrylowane i umyte czereśnie rozłóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posypcie je suszony tymiankiem i skropcie oliwą. Całość wymieszajcie i wrzućcie  do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Kolejnym krokiem będzie przekrojenie na pół bułek typu ciabbatta i poszatkowanie rukoli. Teraz macie 20 minut dla siebie na rozwijanie sowich pasji.

Gdy zostanie 5 minut do końca pieczenia czereśni możecie wrzucić bułki do piernika. Za ten czas złapię odpowiednie ciepło i zyskają chrupkość.  Gdy czas pieczenia upłynie wyjmijcie czereśnie, a bułki mogą poczekać w nagrzanym piekarniku, aż czereśnie lekko ostygną.  Pokrójcie fetę na plasterki i ułóżcie na chrupiących bułkach. Następnie na bułkę nakładacie czereśnie i na sam wierzch dajecie rukolę. Wystarczy jeszcze wszystko wykończyć świeżo mielonym pieprzem. Życzę smacznego. Wpadnijcie po przepis na kanapkę z Capri która przeniesie was nas tą słoneczną wyspę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *