Dorsz w sosie porowym z makaronem orzo

Składniki:

  • dorsz
  • por
  • śmietana 30%
  • mąka
  • makaron orzo
  • sól
  • papryka wędzona słodka
  • pieprz cytrynowy

Przepis:

Dorsza posól i oprósz pieprzem cytrynowym z każdej strony i smaż do lekkiego zarumienienia. Następnie zdejmij rybę i na patelnię wrzuć pokrojonego pora i  smaż na oliwie kilka minut. Potem dodaj na patelnią śmietankę 30% (.ml). Resztę śmietanki wymieszaj z mąką i dodaj na patelnię ciągle mieszając. Całość posól i dodaj 1 łyżeczkę papryki wędzonej słodkiej. Dorsz wraca na patelnie, jeszcze chwilę możesz pogotować wszystko razem. Pozostało tylko ugotować makaron orzo. Rybkę w raz sosem układaj na makronie. Życzę smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *