Ryba w panierce panko z pieczonymi ziemniakami

Składniki

  • Dorsz
  • panierka panko
  • pietruszka
  • jajko
  • ziemniaki
  • 1 łyżeczki cząbru
  • 0,5 łyżeczki majeranku,
  • 1 łyżeczkę papryki ostrej i
  • 1 łyżeczkę papryki słodkiej
  • mąka

Przepis

Gotujcie przez około 10-15 minut ziemniaki pokrojone w kostkę . Podgotowane ziemniaki przełóżcie do naczynia żaroodpornego. Następnie przygotujcie 1 łyżeczkę cząbru, 0,5 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczkę papryki ostrej i jedną łyżeczkę papryki słodkiej. Przyprawy wymieszajcie ze sobą i posypcie ziemniak. Ziemniaki upieczcie w temperaturze 220 stopni przez około 30-40 minut. Filety z dorsza atlantyckiego obtoczcie w mące, jajku a potem w panierce panko wymieszanej z przesiekaną natką pietruszki. Rybę pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20-25 minut. Gotowe ziemniaki wraz z rybą przekładacie na talerz. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *