Kasza pęczak z fasolką, grzybami mun i fętą

Składniki

  • kasza pęczak
  • feta
  • grzyby mun
  • fasolka mun
  • suszony lubczyk
  • papryka ostra
  • bulion
  • sos sojowy

Przepis:

Trzy pokrojone w kostkę cebule usmaż na złocisty kolo, podczas smażenia dodaj 2 szczypty lubczyku i 1,5 łyżeczki ostrej papryki. W tak zwanym międzyczasie ugotuj kaszę pęczak zgodnie instrukcją na opakowaniu –  na dwa dni dla dwóch osób potrzebne będą 3 woreczki po 100g. (Oczywiście wedle uznania możesz przygotować więcej kaszy, wszystko uzależnione jest od waszego zapotrzebowania). Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię, dodaj sos sojowy oraz bulion i gotuj przez chwile. Pozostało ugotować fasolkę zieloną (ja po ugotowaniu pokroiłem ją na mniejsze kawałeczki) oraz namoczyć w gorącej wodzie wcześniej opłukane grzyby mun ( jeżeli kupisz je nie pokrojone to po namoczeniu pokrój je w drobne paski).  Dodaj oba składniki na patelnię i wymieszaj wszystko. Następnie przełóż słuszną porcję do pojemnika lub wyłóż na talerz i dodaj ostatni składnik –  ser typu feta. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *