Składniki
- kasza pęczak
- feta
- grzyby mun
- fasolka mun
- suszony lubczyk
- papryka ostra
- bulion
- sos sojowy
Przepis:
Trzy pokrojone w kostkę cebule usmaż na złocisty kolo, podczas smażenia dodaj 2 szczypty lubczyku i 1,5 łyżeczki ostrej papryki. W tak zwanym międzyczasie ugotuj kaszę pęczak zgodnie instrukcją na opakowaniu – na dwa dni dla dwóch osób potrzebne będą 3 woreczki po 100g. (Oczywiście wedle uznania możesz przygotować więcej kaszy, wszystko uzależnione jest od waszego zapotrzebowania). Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię, dodaj sos sojowy oraz bulion i gotuj przez chwile. Pozostało ugotować fasolkę zieloną (ja po ugotowaniu pokroiłem ją na mniejsze kawałeczki) oraz namoczyć w gorącej wodzie wcześniej opłukane grzyby mun ( jeżeli kupisz je nie pokrojone to po namoczeniu pokrój je w drobne paski). Dodaj oba składniki na patelnię i wymieszaj wszystko. Następnie przełóż słuszną porcję do pojemnika lub wyłóż na talerz i dodaj ostatni składnik – ser typu feta. Smacznego.