Faszerowana Bułka

Składniki:

  • 1 cebula
  • pieczarki
  • 0,5 łyżeczki cząbru
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczkę słodkiej papryki
  • mięso z podudzi kurczaka
  • plastry sera
  • bułki
  • szczypiorek

Przepis:

Do podsmażonej cebuli dorzucacie pieczarek, solicie i przyprawiacie dodając po 0,5 łyżeczki cząbru, rozmarynu, oregano oraz 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Kolejno na patelni ląduje mięso z podudzi kurczaka (wcześniej ugotowane i wyjęte z rosołu). Wymieszajcie całość składników i smażcie jeszcze przez chwile. Odcinacie górę z bułek, a środek ugniatacie aby łatwiej było wypełnić go plastrem sera i wcześniej przygotowanym farszem. Farsz w bułce posypujecie szczypiorkiem i przykrywacie plastrem sera i odciętą górą bułki. Wrzucacie do rozgrzanego piekarnika na chwilę aby ser się roztopił, a bułka stała się chrupka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *