Składniki:
- 1 cebula
- pieczarki
- 0,5 łyżeczki cząbru
- 0,5 łyżeczki rozmarynu
- 0,5 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczkę słodkiej papryki
- mięso z podudzi kurczaka
- plastry sera
- bułki
- szczypiorek
Przepis:
Do podsmażonej cebuli dorzucacie pieczarek, solicie i przyprawiacie dodając po 0,5 łyżeczki cząbru, rozmarynu, oregano oraz 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Kolejno na patelni ląduje mięso z podudzi kurczaka (wcześniej ugotowane i wyjęte z rosołu). Wymieszajcie całość składników i smażcie jeszcze przez chwile. Odcinacie górę z bułek, a środek ugniatacie aby łatwiej było wypełnić go plastrem sera i wcześniej przygotowanym farszem. Farsz w bułce posypujecie szczypiorkiem i przykrywacie plastrem sera i odciętą górą bułki. Wrzucacie do rozgrzanego piekarnika na chwilę aby ser się roztopił, a bułka stała się chrupka.