Składniki
- kiełbasa
- bułki
- 2 szkalnki natki z pieturszki
- kilka płatków chili peperoncini
- 2 łyżeczki oregano
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego.
- 3 ząbki czosnku
- 2/4 szkalnki oliwy z oliwek
- 1/4 szklani octu z czerwonego wina
Przepis:
Kiełbasę grillową nacinacie wzdłuż tak, aby nie przeciąć jej do końca a móc ułożyć ją rozciętą na grillu. Z bułką postępujecie w podobny sposób jak z wyżej wymienioną kiełbasą. Teraz przegotujcie sos Chimichurri. W kielichu blendera umieśćcie dwie szklanki pietruszki, ¼ szklanki octu z czerwonego wina, 2/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki czosnku mielonego i 3 ząbki czosnku, kilka płatków chili peperoncini. Składniki zblendujcie na gładką masę. Teraz wystarczy wrzucić kiełbasę i bułki na grill. Gotową bułkę przesmarujcie w środku sosem Chimichurrii, następnie do środa dajcie kiełbaskę, którą w środku także przesmarujcie tym samym sosem. Smacznego!!