Kiełbasa z grilla z sosem Chimichurri w chrupiącej bułce. Super przepis na majówkę.Przepis na grilla

Składniki

  • kiełbasa
  • bułki
  • 2 szkalnki natki z pieturszki
  • kilka płatków chili peperoncini
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego.
  • 3 ząbki czosnku
  • 2/4 szkalnki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklani octu z czerwonego wina
https://youtu.be/2g7VZOZwpyw

Przepis:

Kiełbasę grillową nacinacie wzdłuż tak, aby nie przeciąć jej do końca a móc ułożyć ją rozciętą na grillu. Z bułką postępujecie w podobny sposób jak z wyżej wymienioną kiełbasą. Teraz przegotujcie sos Chimichurri. W kielichu blendera umieśćcie dwie szklanki pietruszki, ¼ szklanki octu z czerwonego wina, 2/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki czosnku mielonego i 3 ząbki czosnku, kilka płatków chili peperoncini. Składniki zblendujcie na gładką masę. Teraz wystarczy wrzucić kiełbasę i bułki na grill. Gotową bułkę przesmarujcie w środku sosem Chimichurrii, następnie do środa dajcie kiełbaskę, którą w środku także przesmarujcie tym samym sosem. Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *